Földalatti focipálya

By  | 

Szupervékony laptopot idéz a világ legelső földalatti, mégis nyitott stadionja. Doha süllyesztett pályás arénája leghamarabb 2010-re épülhet meg, akkor viszont különlegességével a nézők tömegét fogja vonzani.

A The Wall (A fal) nevű stadion egészen más hangulatot közvetít, mint a Pink Floyd hasoncímű filmje és lemeze. Ha a látványterveknek megfelelően készül el, a katari főváros vadonatúj high-tech arénája két szempontból is világelsőséget mondhat magáénak. Ilyen jellegű földalatti, ugyanakkor nyitott és természetes léghűtésű sportlétesítmény ugyanis még sehol nem épült.

A helyi illetőségű, több nagyszabású regionális projektben közreműködő MZ and Partners konstrukciója máris a Laptop becenevet kapta. A stadion futballpályáját a földbe süllyesztették, a lelátók pedig egy notebook felhajtott fedelét idéző szerkezeten, illetve a pályát szegélyező emelvényen helyezkednek el. Ugyanígy hiányozni fognak a hagyományos reflektorok, mivel a világítást beépítik az építészeti elemekbe, ami fokozza az aréna szürreális hatását – írja a HG.hu.

Kapcsolódó cucc: Fedett golfpálya Hollandiában