127 centis képet vetít a mikroprojektor – 3M MPro120

By  | 

A 3M bemutatta Európában a tavaly megjelent mikroprojektorainak új generációját. A fehérről feketére változott apróság számos tekintetben felülmúlja úttörő elődjét. Az elsősorban mobil felhasználásra tervezett tenyérnyi projektor újabb változata is azokat célozza, akik bárhol, bármikor szeretnének jó minőségben vetíteni anélkül, hogy ehhez hálózati áramra, vagy súlyos táskák cipelésére lenne szükség.

Az első ránézésre szembetűnő változások a 3M MPro120-n elődjéhez képest a fekete szín, a lekerekített, újragondolt design és a középtájon elhelyezett kerek kezelőszervek. A 12×6 centiméteres és mindössze 2,5 centi vastag, tehát nagyobb mobiltelefon méretű projektor jelentősebb változásait azonban a burkolat alatt találjuk.
Sokak által várt újdonság a két beépített, jó minőségű hangszóró, ami minden körülmények között kiszolgálja a 8”-50”-os, tehát akár 127 cm átlójú vetített kép közönségét. A VGA vagy RCA kimenetű forráskészülékek csatlakoztatása után az MPro120-as igény szerint 10 vagy 12 lumenes fényerővel dolgozik, mely utóbbi jelenleg egyedülálló a hordozható projektorok piacán. A fényforrás legalább 20 ezer órás üzemidejét LED technológia biztosítja.

A 4:3 képarányú készülék alap felbontása VGA, tehát 640×480, de SVGA, XGA és WXGA jeleket is fogad. Az új, nagy kapacitású lítium-polimer akkumulátor üzemideje egyszeri feltöltéssel a használat függvényében 2-4 óra. A kezdő csomag a projektor és az akkumulátor mellett a folyamatos működést biztosító, többféle hálózati szabványú adapterekkel is ellátott hálózati töltőt, számítógép- és videokábelt, egy háromlábú állványt, tokot és útmutatót tartalmaz, amit igény szerint autós töltővel, Apple szabványú csatlakozóval és komponens video kábellel egészíthetünk ki. Az újdonság ára a kibővült szolgáltatások ellenére 100 ezer forint alatt maradt.