Bemutatta első Walkman mobilját a Sony Ericsson

By  | 

Alig két héttel azután, hogy bejelentette a Walkman márkanevű zenelejátszós mobiltelefonok forgalmazásának tervét, a Sony Ericsson be is mutatta az első ilyen készüléket, a W 800-ast.

A Sony Ericsson W 800-as egy háromsávos GSM/GPRS készülék, amely egy 2 megapixeles, autofókuszos digitális kamerával, 176 x 220 képpontos, 262 ezer színárnyalatú színes LCD kijelzővel, FM tunerrel, AAC és mp3 fájlokkal kompatibilis zenelejátszóval, valamint Bluetooth alkalmazással is el van látva. A készülék akkumulátorának egy feltöltésével 15 órányi telefonbeszélgetést, illetve 30 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. A zeneszámok PC-ről, vagy közvetve CD-ről a Sony Disk2Phone szoftverének segítségével tölthetők fel a mobiltelefonra, amelynek 38 MB-os saját memóriája Memory Stick Duo kártyával is kiegészíthető. A készülékkel együtt a gyártó egy 512 MB-os kártyát is forgalomba hoz majd, amelyen körülbelül 150 zeneszám fér el. A zenelejátszó alkalmazás egy központi helyen elhelyezett, külön erre a célra szolgáló gomb lenyomásával azonnal elindítható.

A készülék áráról és forgalmazásáról egyelőre nem közöltek konkrét információt, így csak annyi tudható róla, amennyit a gyártó már korábban elárult, nevezetesen, hogy még az idén megjelenik a piacon