Android újratöltve – T-Mobile myTouch 3G

By  | 

Második generációjukhoz értek az Android operációs rendszerrel rendelkező telefonkészülékek a T-Mobile-nál, július 8-tól ugyanis piacra dobják legújabb modelljüket, a T-Mobile myTouch 3G-t.

 

A korábbi HTC Magic feltuningolt változatáról van szó, benne minden földi jóval, ami egy okostelefonba kell: 3,2 inch-es 480×320 pixeles HVGA érintőképernyő, 3,2 megapixeles kamera, 4Gb-os beépített microSD memóriakártya, wi-fi, 3G-s elérhetőség, GPS modul, valamint virtuális billentyűzet. Ez utóbbi egyfajta szemléletváltást jelent az előző G1-es modell fizikai billentyűzetével szemben, viszont épp emiatt vékonyabb is lett a mobilkészülék.

 

Számos alklamazás elérhető rajta, többek között a Google Search by voice, Google Maps with Street View, YouTube és Picasa (nem meglepő módon mindegyik Googleszolgáltatás). A három színben is megjelenő telefon 200$-ért (~40.000 Ft) lesz kapható kétéves hűségnyilatkozat mellett a T-Mobile-nál, amivel nem mellesleg a rivális Palm Pre és az iPhone 3GS árazását követik, így garantált lesz az erős verseny az amerikai AT&T és Sprint szolgáltatókkal.