LG BD370 Blu-ray lejátszó – viszi az MKV-t is

By  | 

Az LG magyarországi képviselete ma délután új internet képes Blu-ray lejátszót leplezett le az Aréna Plaza, VIP mozitermében, amellyel YouTube videók között böngészhetünk vagy BD Live tartalmakat szippanthatunk le, mindemellett megbírkózik a "HD divx"-szel, azaz MKV fájlokkal is.

Az LG BD370 PC mentesen a TV-re, a nappaliba hozza a YouTube-ot. Keresni a TV képernyőjén megjelenő billentyűzet és a távirányító segítségével lehet, a találatok közti választást pedig az ikonszerű előnézet teszi triviálissá. Ha végigkapcsolgattuk a 120 csatornát lehet jútyúbozni.

A januári CES-en az egyik hívószó volt és a tengerentúlon egyre népszerűbb BD Live-ot is tudja már a BD370-es. A BD Live leegyszerűsítve a DVD-ken található extrák online verziója. Mint ilyen élő tartalom folyamatosan változik, bővül, aktuális és a tartalommennyiségnek nem szab határt a lemez mérete. Hozzáférhetünk online filmelőzetesekhez, "így készült" jelenetekhez és olyan más extrákhoz, mint csengőhangok, interaktív játékok és vagy a DVD kiadása után elkészült új feliratokhoz, szinkronokhoz.

A BD370 gyakorlatilag mindenevő, így jöhet a nagyfelbontású, tömörített
MKV, DivX, MPEG4, JPEG, MP3, AVI vagy a WMA. Ezeket a BD370 – a Blu-ray
lemezeken túl – optikai adathordozóról (pl. CD-k, DVD-k és Blu-ray
lemezek) vagy USB pendrive-ról is fogadni tudja.

Az „Express Reaction” üzemmódnak köszönhetően csak 18 másodpercre van szükség ahhoz, hogy a készülék az 1 wattnál is kevesebb energiafogyasztású készenléti állapotból működésre készen álljon. A BD370 elegáns megjelenését bekapcsolás után a középső panel színváltó jelzőfénye teszi érdekessé, mely nem parasztvakítás, hanem funkciója van: Blu-ray lemez esetén kéken, DVD-knél pirosan, CD-k lejátszásakor pedig lilán világít.
A Dolby True HD és a DTS-HD pedig javítják a nagy bitsebességű hang minőségét. Az LG BD370 Blu-ray lejátszója e hónaptól kapható 69 900 Ft-os árcetli ajánlással.