Samsung 55” S9C OLED TV: Adja az ívet!

By  | 

samsung_curved_ives_oled_55_13

A Samsung az LG-vel egyidőben még a januári CES-en villantotta a közönségnek az 55” (140 cm) képátlójú íves OLED TV-jét. Akkoriban márciusra tippelték a megjelenését 12 ezer dollár körüli árcetlivel, a megjelenés most augusztusra csúszott cserébe mindössze $8.990-t (kerek 2 millió Ft) kell kicsengetni az íves kijelzőért, legalábbis az USA-ban.

samsung_curved_ives_oled_55_17

Csúcskategóriás OLED kijelző lévén a képminőség, kontraszt, képfrissítés, színek nagy valószínűséggel a legnagyobb elvárásokat támasztó vásárlók igényeit is messzemenőkig kielégítik majd. A Smart TV funkció, a wifi-s internetkapcsolat, letölthető alkalmazások, full HD felbontás és megfelelő számú HDMI csatlakozó is a kötelező minimum higiéniai követelményekhez tartozik, csakúgy, mint a 3D képesség, az USB csatlakozó vagy az alacsony energiafelvétel, így nézzük inkább az íven felüli extrákat.

multiview_tv_samsung2

Az egyik ilyen a multiview funkció: a kanapén egymás mellett ülve ugyanazon a képernyőn ketten két különböző adót nézhetünk (sajnos csak 3D szemüveggel). Focimeccs közben párhuzamosan futhat a Barátok Közt vagy az Éjjel-Nappal Budapest. Persze nem árt beszerezni egy-egy vezetéknélküli fejhallgatót sem, mivel a hang pozicionálása egyelőre várat magára, bár már láttunk erre egy érdekes koncepciót korábban.

samsung_curved_ives_oled_55_08

Nem magától értetődő extra még a hang- vagy kézmozdulatokkal történő vezérlés lehetősége vagy a gyárilag integrált kamera (pl. Skype-oláshoz). A TV-ben egy négymagos proci ketyeg és egy érintésérzékeny, trackpad-szerű felületet tartalmazó távirányítóval érkezik.