Razer Fiona – gémer tablet

By  | 

A Razer kicsit meglepte a CES-re látogatókat, ugyanis jelenleg nem a sokak által régóta várt Razer Blade hardcore gamer-ekre szabott legújabb laptopját promotálják a kiállításon, hanem valami egészen mást. A Project Fiona keretében jelenleg egy tablet, kézikonzol és PC-platformokat keresztező hibrid játékgépen dolgoznak, ami meglehetősen egyedi megközelítés a mostani konkurenciához képest.

A Razer azt vallja, hogy a PC-korszaknak még koránt sincs vége, és ugyan a formavilágot tekintve a piac egyre inkább a tablet-ek felé mozdul el, mégse egyedül az érintőképernyőre támaszkodnának, már ami az irányítást illeti. Min-Liang Tan, a cég CEO-ja saját bevallása szerint imádja az iPad-jét, játszik is gyakran rajta Plants vs. Zombie-t és Words with friends-féle szókirakó játékokat, de szerinte ezek csak alkalmi szórakozást nyújtanak és a képernyőbökdösés egyszerűen nem ugyanazt az élményt adja vissza, mintha a PC-n nyomnánk a brutál grafikával rendelkező játékokat.

Ebből a megfontolásból a 10”-es tablet két oldalára hozzácsaptak egy-egy joystick-ot, ami feltűnően hasonlít a Nintendo Wii Controller és PlayStation Move irányítókra, ezekre akciógombokat és Wii Nunchuck-féle analóg irányítókarokat telepítettek, így most már két kézzel, az érintőkijelző jelentősebb használata nélkül nyomhatunk vele komolyabb teljesítményt igénylő játékokat is.

Hardveroldalon ehhez egy Intel Core i7-es processzor fog asszisztálni, ami tablet-eknél eddig nem is nagyon fordult elő, a grafikus chipje és RAM-kapacitása ugyan még nem ismert, de a 1280×800-as felbontással bizonyára így is gond nélkül meg fog birkózni. A multitouch-os képernyő-kezelést azért meg fogják hagyni, valamint force feedback-támogatás és gyorsulásmérő is lesz benne, sőt a Dolby hangzás sem marad ki.

Operációs rendszerként egy teljesen funkcionálitású Windows 8 fut majd rajta, a játékokat pedig online szívja le a Steam-adatbázisból, így a Razer Fiona gépet a hónunk alá csapva bárhol elővehetjük kedvenc PC-s játékainkat, legyenek azok régiek vagy éppen a legújabbak. A várakozások szerint 2012 végén futhat be a Razer Fiona, 1.000 dollár alá belőtt árcetlivel (~240.000 Ft).

4 hozzászólás