Pizza automata – Támadás az olasz konyha ellen

By  | 

Update és korrekció: A gép nem két éves, hanem tényleg friss termés és nem gyorsfagyasztott, hanem tényleg lisztől, vízből dagaszt, amit viszont nagyon benéztünk, az a márka és a gépről a fotók. Azaz nem a 2 évvel ezelőtti WonderPizzáról van szó, hanem Let’s Pizza! -nak hívják az új találmányt. Közben az árcetli is megvan. Egy hagyományos automata (kávé, kóla stb.) kb. 500-750.000,- Ft körül van, míg ez $32 000-ba, azaz, mintegy 7 millióforintba kerül. Videó a tovább után!

A négy euró bedobását követő harmadik percben már a kezünkben lehet az olasz nemzeti étel. A hadművelet pedig nem a tengerentúlról a gyorséttermek és automaták hazájából indult, hanem az anyaországból, olaszhonból, méghozzá a bolognai egyetemről.

A minipizzák szerencsére nem mesterséges módon, gyorsfagyasztott pizzalapokból készülnek, hanem igyekeztek minél inkább leképezni és robotizálni a tradicionális folyamatokat, így a gép igaz, hogy egy mesterszakáccsal nem feltétlenül veszi fel a versenyt, viszont lényegesen szofisztikáltabb, mint egy kóla-automata. Azaz a gép lisztből, víz hozzáadásával ledagasztja a tésztát, vékonyra nyújtja, ahogy azt illik, jön a paradicsomszóz, a kiválasztott feltétek és a mozzarella.