Om/One: lebegő Bluetooth hangszóró

By  | 

om-one-bluetooth-hangszoro-04

A mobilszolgáltatók, gyártók a fejhallgató, headset, mobiltok hármas mellett még előszeretettel osztogatnak Bluetooth hangszórókat a készülékeikhez az eladások fellendítése érdekében, így már nagy eséllyel van legalább egy ilyen vezetéknélküli audio eszköz a háztartásban, amire ráküldhetjük az aktuális kedvenc számunkat.

om-one-levitating-bluetooth-speaker3

Az Om/One designerei most egy olyan Bluetooth hangszórót álmodtak meg, amely a gravitációnak bemutatva pár centivel a dokkolója felett lebeg, akárcsak a transzcendentális meditatív állapotba fordult Nagy Bölcs a folyó felett lótuszülésben. A gömb alakú hangszórót óvatosan megpörgethetjük a levegőben a tengelye körül, vagy felkaphatjuk és magunkkal vihetjük, ha éppen a másik szobában lenne rá szükségünk.

om-one-bluetooth-hangszoro-06

A Bluetooth hangszóró beépített mikrofonnal is rendelkezik, így a tárgyalóasztal közepére helyezve konferenciahívásra is használhatjuk az impresszív megjelenésű varázsgömböt.
Az aksija egy feltöltéssel 15 órát bír, így egy hosszabbra sikerült munkanapot vagy bulit is átvészelhetünk vele konnektor nélkül.

om-one-bluetooth-hangszoro-05

Az Om/One-nak egyelőre csak a prototípusa létezik és nem meglepő módon crowdfundinggal gyűjtik a tömeggyártáshoz szükséges forrásokat. Még 6-7 hét van hátra, de már négyszeresen túllépte a projekt a $100.000-os célt. Akik időben lecsapnak az ötletre, azok $179-ért gyűjthetik be a portékát, akik kicsit később azoknak majd $299-t kell fizetniük a discogömbért.