Luxus függőágy-fürdőkád: relax a négyzeten

By  | 

A mostani hőséget leginkább vízben, vízparton vagy egy fa árnyékában egy függőágyban ringatózva lehet elviselni, így az élvezetek halmozása címen rögtön adja magát a két kellemes helyzet kombinálása, azaz engedjünk vizet a függőágyba vagy feszítsünk ki egy fürdőkádat két fal közé. A különleges bútorszobrairól ismert brit Splinter Works összehozta a lehetetlent.

fuggoagy-furdokad-luxus_03

A Vessel, azaz ladik nevet viselő kádat, ugyan nem szabadtérre tervezték, de így is behozza a függőágy hangulatot a fürdőbe. A 2,7 méter hosszú hi-tech, szénszálas kádat a fürdőszoba két szemközti fala közé lehet felfüggeszteni. Csupán a két felfüggesztés tartja, az alja, ahol a trükkös lefolyó található, nem érintkezik a padlóval. A szénszálas kád textúrájában abszolút hozza a függőágy vászon mintázatát. Azért, hogy a víz hosszú ideig megtartsa hőmérsékletét a szénszálas borítás között hőszigetelő töltet is figyel. Maga a kád szerkezete viszont hiába könnyű, a víz súlyát és a kádban ülőt meg kell tudni tartania a kétpontos felfüggesztésnek.

fuggoagy-furdokad-luxus_04

A kád beszerelését nehezítheti a hossza, hiszen a két falnak is nagyjából ilyen távolságra kell lennie egymástól. Alapból 270 cm-es méretben érkezik, de úgy van kialakítva, hogy mindkét oldalon 20-20cm-et vissza lehet venni belőle, azaz 230-270 cm közötti faltávokhoz precízen illeszthető, így akár egy luxuspanelbe is benyomorítható. Akinek ez nem lenne elég rugalmas felár ellenében egyedi méretben is megrendelheti. Igaz az alapár sem ismert, de nagyjából egy kisautó árára tippelünk. Galéria: