Logitech Harmony One távirányító

By  | 

A CES2008 szórakoztató-elektronikai kiállításon a Logitech ma bemutatta Harmony One univerzális távirányítóját. Az új távvezérlő is a korábbi Harmony termékeknél megszokott, egyetlen érintéssel elérhető, tevékenység alapú irányításra épül. A Harmony One azonban színes érintőképernyővel, intuitív gombkiosztással, valamint kényelmes és felhasználóbarát felületével teszi az eddiginél is egyszerűbbé komplett házimozi rendszerek távvezérlését. Az új termék elnyerte a 2008-as CES Awards egyik kitüntetését, az otthoni szórakoztató elektronika kategória „legpazarabb újítás” díját.

Ahogy a házimozi rendszerek egyre összetettebbé válnak, felhasználóiknak egyre nagyobb kihívást jelent a különböző készülékek használata. Egy idő után bosszantóvá válik, hogyha a család kevésbé kocka vagy idősebb tagjai számára írásos útmutatót kell adni a rendszer kezeléséhez, és egyre csak növekszik a távirányítóhalom a dohányzóasztalon.
Az egyszerűbb és érthetőbb működtetés érdekében a Harmony One távvezérlő négy különböző zónára osztja a nyomógombokat: számbillentyűk, hagyományos DVD vezérlőgombok, hangerőszabályzó és csatornaváltó billenőgombok és végül a képernyőn megjelenő menük vezérlőgombjai. Csak a 40 legfontosabb nyomógomb kapott helyet a Harmony One felületén, hogy gyorsabban megtalálhassuk, amire épp szükségünk van. Minden gomb alakja egyedi, így akár ránézés nélkül, tapintás alapján is könnyen eligazodunk rajta.

A Harmony One színes képernyőjén elég a kiválasztott tevékenységhez tartozó gombot megérinteni, a távirányító máris mindent elintéz: bekapcsolja a szükséges készülékeket, és a megfelelő beállításokkal össze is köti őket.

A Harmony One univerzális távirányító várhatóan februártól lesz kapható. Javasolt fogyasztói ára Európában €249 (kb. 59 990,- Ft) lesz, a magyarországi árcetli még nem ismert.

Kapcsolódó cucc: Félméteres távirányító 399 csatornához

2 hozzászólás

  1. Cool Hand

    2008. január 7. hétfő at 15:41

    XD

  2. Cool Hand

    2008. január 7. hétfő at 15:41

    XD