Gyorsan elreppent a drónunk a Vateráról

By  | 

4-5 évvel ezelőtt utoljára laptopomtól, hangfalamtól és egy kis TV-től váltam meg sikeresen pár nap alatt a Vatera segítségével, illetve szüleimnek segítettem beszerezni egy antik, intarziás dohányzóasztalt, amit akkoriban még Vatera futár hiányában egy vonaton ingyenesen utazó időmilliomos nyugdíjas úrral küldött el akkori tulajdonosa. 2009 óta az eddigi sikeres tranzakcióimmal, adás-vételeimmel sikerült felépíteni és megtartani a 100%-os pozitív, megbízható profilt, viszont az elmúlt 1-2 évben csak párszor csekkoltam, hogy mennyit érhet használtam éppen aktuális mobilom vagy laptopom, a leggyakrabban cserélt eszközeim, ha esetleg meg szeretnék válni tőlük. De mire keresnek mások?

vatera_top_termekek

Míg 15 évvel ezelőtt elsősorban táskát, ruhát, ágyat, desktop számítógépet, órát és bringát kerestek a Vaterán, addig mostanra csak a bicikli és a ruhák, divat-kiegészítők tudták megtartani pozíciójukat. Mostanra 2000-ben még nagyon újnak számító vagy egyáltalán nem is létező termékkategóriák pörögtek fel a leginkább vágyott portékák listájára, úgy mint a laptopok, tabletek, mobilok, játékkonzolok.

vatera_eladasok

A Vaterán azóta is komolyan pörög a biznisz, 2014-ben is elképesztő számokat produkált: 2,7 millió felhasználó, 4,75 millió db terméket adott-vett összesen 15 milliárd Ft értékben, míg az aukciós oldal 15 éves története alatt 33 millió sikeres tranzakciót generált masszív 145 milliárd Ft összértékben.

vatera_145_milliard

Egy bő év inaktivitás után, múlt héten visszatértem, (pont sikerült kifogni egy ingyenes termékfeltöltési periódus utolsó napját) és feldobtam 2 db új, gyári csomagolású, de sajnos valami beazonosíthatatlan probléma miatt üzemképtelen kamerás drónt, quadcoptert árverésre, hátha valaki megfelelő műszaki érzékkel életre tudja kelteni (egyszerű szerkezetről van szó), esetleg saját drón építéshez fel tudja használni egyes alkatrészeit. Még a feltöltés napján befutott az első licit, és igaz a villámár alatt, de a kikiáltási ár felett, alig 4 nap alatt szakértő gazdára talált az egyik lebetegedett quadcopter. Aki az elsőről lemaradt volna, a második drón licitje jelenleg a poszt írásának pillanatában még aktív.

vatera_dron_screenshot

A termékfeltöltést követően a fejlécben megakadt a szemen a „vásárlásaidra pénzvisszafizetési garanciát is vállalunk” kinyilatkoztatáson. Ha az utánvétes csomagban laptop helyett féltégla érkezik, akkor Vatera megtéríti a káromat? Utánaolvasva gyakorlatilag igen, igaz pár feltételnek meg kell felelni, de egy ilyen komoly vállalás esetén nyilván fontos, hogy visszaélésre se adjon lehetőséget. A Vatera a Biztonságos Vásárlás Program keretében 100 ezer forintig kínál kártérítése lehetőséget évente akár 5 alkalommal. Ez elég komoly bizalomépítési faktor. Legfontosabb feltétel a rendőrségi feljelentés megtétele, annak ügyiratszáma.

Ezen felül az eladók regisztrációkor automatikusan ellenőrzésen mennek keresztül. A Vaterán például kifinomult csalófigyelő algoritmus működik, hogy gyanús aktivitások esetén még a baj megtörténte előtt beavatkozhassanak. Az algoritmus csakúgy, mint a Google algoritmusa titkos, ezzel biztosítva, hogy lehetőleg mindig egy lépéssel a csalók előtt járjanak.

A piacteret böngészve egyébként bele lehet futni pár igazán extrém cuccba. Jelenleg a legdrágább felkínált „termék” egy 1920-as évekbeli 400 darabos cukrászeszköz gyűjtemény közel 10 millió forintos fix árral, ingatlan kategóriában pedig egy 87 milliós családi ház is leüthető online.

Kütyük között csemege a 4,1GHz-re overclokkolt Dell Alienware M18x R2 i7 3920XM 700 ezres kiáltási- 900 ezres villámáron. Vagy 1 millióért ráúszhatunk egy 180 cm magas, de alig pár cm vékony KingSound KS3000 highend hangfalpárra is. Hifi kategóriában szintén finom falat az újonnan 350e Ft-os Bang&Olufsen BeoPlay S8 2.1 hangfalszett, ami jelenleg 111 ezer Ft-nál tart. Órák közül egy IWC Ingenieur az egyik legérdekesebb darab 1,37 milliós indulóval. De ha unjuk a reggeli dugót, akkor 1 milliós kikiáltási áron nekifuthatunk egy komplett trike-os, motoros siklóernyőnek is.

A tavaszi nagytakarítás keretében érdemes a megunt cuccainkat feltölteni, magunk is meglepődünk, milyen gyorsan gazdára találnak dolgaink, amiket eddig csak kerülgettünk otthon. Az így befolyt pénzt pedig érdemes megforgatni, jön a nyár, utazásra vagy fesztiváljegyekre is licitálhatunk.

1 hozzászólás