Heavy Metal iPad-en

By  | 

A Digitech ismert márkanév a gitározók körében, multifunkciós pedálokat, erősítőket és egyéb kiegészítőket forgalmaznak. Az utóbbi években a multi fx-es pedálokon és a stompbox-okon kívül nem igazán volt más turbózható termékük, ezeket azért igyekeztek mindenféle effektekkel és extrákkal telezsúfolni. Design-ban most mindenesetre ugrottak egy nagyot, és átléptek az iOS-termékkiegészítők igen nyereséges piacára, az iPB-10 Programmable Pedalboard névre hallgató programozható pedál-dokkoló formájában.

Fizikailag el is helyeztek rajta egy pedált a váltásokhoz, valamint számos kapcsolóval próbálták meg a multi fx-es funkciókat áthozni. Persze kell a hely az iPad-nek is, de azt elég becsúsztatni a dokkoló-részbe.

Az App Store-ban a hozzá tartozó iPB-Nexus alkalmazás ingyenesen letölthető – már ha eleve megvesszük a 700$-os (~133.000 Ft) iPB-10-es dokkolót, de hát a termékkapcsolás itt törvényszerű. Az alkalmazás segítségével egyszerre akár 10 effektet is bekapcsolhatunk előre rögzített sorrendben, és 87 különféle nyomógomb közül válogathatunk, torzítást, kórusszerű betétet vagy egyéb hangmintát imitálva.

Június közepétől már árulják az USA-ban, de iPad természetesen nem jár hozzá, sovány vigasz hogy az első és második generációs táblagéppel is kompatibilis.

2 hozzászólás