HD-kamerákkal tuningolták fel a brazil focivébé hivatalos labdáját

By  | 

Abban még nincs semmi szokatlan, hogy a focipályán egyre több a nagyfelbontású kamera, az viszont már ritkaságszámba megy, hogy magába a labdába is pakolnának felvevőkészüléket. Az Adidas tavaly már bemutatta a 2014-es brazil világbajnokság hivatalos focilabdáját, a színes Brazuca-t, most viszont egy egész kamerarendszert is telepítenek a Brazuca egy kiszemelt példányába.

adidas-brazucam-soccerball-camera

A Brazucam összesen 6 darab HD-felbontású GoPro-kamerát foglal magában, amivel a labda 360 fokban képes a pályán történő eseményeket folyamatosan rögzíteni.

adidas-brazuca-brazucam-adidas-coupe-du-monde-bresil-2

A körpanorámás felvételeket nézve minden néző úgy érezheti, hogy ő is ott van a gyepen a profi játékosokkal, és figyelemmel kísérheti, hogy kapura rúgáskor vagy szögletnél milyen röppályát ír le a labda saját nézetből, ám az általa felvett közvetítést nem feltétlenül érdemes folyamatosan követni, mert a laszti egy erősebb rúgásnál bepörög, az akár szédüléses tüneteket is produkálhat.

adidas-brazuca

Április 7-étől amolyan olimpiai láng módjára útjára ereztik a Brazucam-ot a világ számos országába, hogy egy-egy meccset vagy labdacselt megörökítsenek vele, sőt némelyik klipben olyan ismert nevek is feltűnnek majd, mint például Xavi Hernandez, Cristian Tello, Dani Alves, Manuel Neuer vagy David Villa.

adi-Brazuca-Cam

A felvett videókat az Adidas hétről hétre posztolni fogja a hivatalos YouTube-csatornáján és a Brazuca Twitter-oldalán, sőt még egy dedikált blogot is nyitottak a labdának, ahol majd naplózni fogják a kalandos utazás részleteit.

A kamerás focilabda ötlete egyébként nem rossz, mindenesetre egész biztosan nem fogják a vébé meccsein használni, a megváltozott súlya és a formája miatt kiszámíthatatlan mozgású labdával valószínűleg érdekes eredmények születnének.