Ezzel már elköthetünk egy Ferrarit az F1-ről

By  | 

Aki szereti a Forma-1-et valamilyen szinten, biztos látott már profi kormányszerkezetet az egyes versenyautókban. Mindegyik egy kicsit más, a Ferrari csapat kormánya viszont elég jellegzetes. A cég most egy 250 darabos limitált sorozatban kínálja a 2011-es Ferrari 150° Italia kormányuk méretarányos modelljét megvételre a szenvedélyes rajongóknak és gyűjtőknek.

Nem is igazán modell, hiszen teljesértékű F1-kormányként funkcionál, a méretarány is 1:1, minden kapcsoló, gomb és pedál tökéletesen működőképes a szénszálas kormánytesten belül, szóval ha véletlenül úgy adódna, hogy Fernando Alonso vagy Felipe Massa kölcsönkérné tőlünk a futamon, a kormányt felpattintva gond nélkül száguldhatnának tovább vele.

A kormányt 150 fokban lehet elforgatni a versenyző Ferrari-autókhoz hasonlóan, viszont otthon nem fogjuk túl sűrűn emelgetni, ugyanis több mint 14 kilót nyom. Mindegyik darabot kézzel gyárják le a Ferrari-nál, ezért rendelés után kb. 30 napot kell várnunk a kézhezvételig, viszont alaposan letesztelik és a hitelességéről hivatalos igazolást kapunk a cégtől, továbbá még saját szériaszámot is nyomnak az aljára. Akinek van felesleges 1.977 eurója (~535.000 Ft), máris rendelhet egyet.