YouTube a mikróban – CastOven

By  | 

Mikróajtóba integrált TV-t már 4 évvel ezelőtt is láttunk, azonban japán Keio egyetem kutatópárosa a geekek nagy örömére rátesz még egy lapáttal YouTube videókat vetít az ajtóba épített 10,4”-os LCD kijelzőre. Természetesen a hangszórók sem maradhattak ki, az egész pedig egy Mac Mini-re van felcsatlakoztatva, ahogy az egy valamirevaló mikróhoz illik.

 

Eddig azonban csak öncélú, különböző össze nem illő technológiák és eszközök összedrótozásáról lenne szó, azonban koncepció is van mögötte. A különböző vicces videók továbbküldözgetése, nézegetése szórakoztató dolog, de legalább ekkora időpocsékolás. Miért ne nézegethetnénk ezeket holtidőben, mondjuk, amikor kaját melegítünk? Előkotorjuk a maradék töltöttkáposztát a hűtőből, beállítjuk 900W-ra, 3:30 perce. Ekkor egy kis Adobe Air alkalmazás átadja a beállított időt és a Google Trends alapján egy éppen népszerű és aktuális keresőszót a YouTube API-nak, ami pár mp-en belül elkezdi lejátszani a melegítési idővel megegyező hosszúságú klippet. Made in Japan.

 

Jó ötlet, de persze, mint bármilyen új elképzelést lehet fúrni a dolgot. Mi van ha túl hosszúra állítottuk időt, a kaja helyett a videót figyeljük, aztán azon kapjuk magunkat, hogy felrobbant a csirke, aztán kiskanállal vakargathatjuk az ajtó belsejéről a maradványokat.

A CastOven egyébként már túl van a koncepcionális fázison, sorozatgyártásban még nem kapható, de már bemutatták a működőképes prototípust a japán Mashup Awards 5 versenyen, ahol a YouTube mikró 2. helyezett lett és a zsűri különdíját is elvitte.
Videó a tovább után!