Vivitar DVR 150 – gazdaságos zseb-camcorder

By  | 

Tavaly a Flip Mino indította el a Tesco gazdaságos műanyag, kihajtható USB pöckös camcorder hullámot, melyek létjogosultságukat leginkább az online videómegosztók népszerűségének köszönhetik. Ezen szegmens egyetlen célja az olcsó videórögzítés, és minőségben is csak azt a szintet próbálják megütni, ami egy YouTube feltöltéshez bőven elégséges. Igaz már jó ideje megbirkózik a YouTube a HD videókkal is.

A Vivitar DVR 150-es a legújabb versenyző ebben a kategóriában. 640×480-as videót rögzít 30 képkocka/mp sebességgel, 2GB-os, de SD kártyával 4-re bővíthető memóriájába. Különlegessége, hogy 5 métering vízálló és éjjellátó, infra funkcióval is rendelkezik. Tökéletes archíválóeszköz masszívabb bulikba. Sötétben, félhomályban is elboldogul és ha leöntjük, vagy belesik WC-be azt is túléli. Viszonylag olcsó, így vigyázni sem kell rá annyira.

Zsebben simán elfér. Méretei: 111mm x 60mm x 22mm (100 g). Sajnos ez a méret az optikai zoomot már nem bírta el, a digitális 8x zoom pedig tudjuk mennyit ér. Egy 4,5cm átmérőjű LCD kijelzőnek viszont jutott hely cserébe. Találunk még rajta TV kimenetet és használhatjuk webkameraként is. Négy színben érkezik, mindössze $49-os (8990,- Ft) árcetlivel.