Vízalatti mobil – Ocean Reef

By  | 

Skypeolhatunk az IIS űrállomásról, mobilzhatunk a Mount Everestről, a sivatag közepéről, vagy a föld alól a metróból. Úgy tűnik már csak a vízalatt lehetünk nyugalomban, elérhetetlenek az ügyfelek számára, de neeem, az Ocean Reef ezt az utolsó menedéket is tönkrevágta és rászabadította a térerőt.

A megoldás még nagyon messze van a tökéletestől, de így jár, aki a korallszirt alól akar telefonálni vagy egy tömött halrajból szeretne hazaszólni, hogy "Drágám dugóba kerültem, kicsit kések!" ahogy az Ocean Reef TV szpotjai is hirdetik (videók a tovább után).

A megoldás erősen hasonlít a búvárkodás hőskorára a 17-18. századi próbálkozásokra, amikor a levegő egy csövön keresztül jutott le a felszínről a bevállalós békaember tüdejébe. A vízfelszínen egy zászlóval jelölt bójába pattintva ringatózik a mobil, mely erősebb hullámzás esetén könnyen felöklendezheti a SIM kártyát. Innét egy max. 50 méteres kábelen kerül továbbításra a hang a búvármaszkba integrált headsetbe. Reméljük híváskezdeményezéshez, SMS-ezéshez nem kell felúszni a felszínre. Az Ocean Reef TV szpotjai a tovább után.