Springteq WeGo HUD GPS Navigator – Szélvédőre vetített navigálás

By  | 

Az autóban lévő GPS-es navigációs kütyük sok mindenkinek megkönnyítik manapság az autózást, viszont az az egyik legidegesítőbb bennük, hogy állandóan elvonja a figyelmet az útról az a fránya kis képernyő. A Springteq egy érdekes Head-up Display-koncepcióval (HUD) állt elő, és olyan navigációs rendszert dob a piacra, ami a kijelzőjét rögtön a szélvédőre vetíti ki, így nem kell állandóan más irányba nézelődnie a sofőrnek, kivéve ha ismerkedési célzattal más sofőröket szeretne stírölni.

A Springteq WeGo HUD GPS Navigator körülbelül 4,5 inches képátmérővel vetíti az úti infókat, 400×240 pixeles felbontásban, 500:1-es kontrasztaránnyal. Persze ez változhat annak függvényében, hogy hova rakjuk a műszerfal tetején, a gyártó szerint a vezető fejétől 1 méteres távolságban érdemes megjeleníteni a képernyőt. Egy optikai szenzornak köszönhetően a képernyő világosítása automatikusan történik, teljes mértékben figyelembe veszi a kinti fényviszonyokat.

Egy kis távirányítót is adnak majd hozzá, ami a kormányra csatolható, így a kezeléshez is kevesebb mozdulatra lesz szükség, persze attól még sebességet kell váltani. A készülék Windows CE-t futtat, 2Gb-os flash memóriája van, és SDHC slotján lesz bővíthető. Bővebb infó az árazásról és a megjelenésről az év végén várható.