Sony Vaio Netbook

By  | 

Az idei év slágertermékei a netbookok voltak, és egyre több cég igyekszik minél nagyobb szeletet kihasítani ebből a jövedelmező piacból. Még az Apple-ről is azt terjesztik, hogy ilyet fejleszt mostanában, ennek ugyan ellentmond maga Steve Jobs, aki szerint ilyen alacsony árkategóriában az Apple szeméten kívül mást nem nagyon tud legyártani…

Eddig úgy tűnt, hogy a Sony kimarad a versenyből, igaz a 11 collos Vaio TT sorozat bármelyik netbookkal felveszi a versenyt, ha az árát nem nézzük. Most viszont nevén nevezik a dolgot és nyílt fronton támadnak. Egy japán teaser site-on sokat sejtető flash-animáció látható egy hosszúkás, vékony téglatest alakú mini-laptopról (illetve egy annak látszó szerkezetről). Ahogy azt az oldal sugallja, előfordulhat, hogy a csajok számára is nélkülözhetetlen kellék lesz a táskában sok más egyéb mellett.


Egyelőre „Sony New Mobile” fedőnév alatt fut, de ezúttal nem egy szimpla mobilkészülékkel van dolgunk. Kiszivárgott már pár technikai részlet is: tényleges mérete kb. 25 x 12 cm lesz (ez tényleg nagyon picike, reméljük nem megy a használhatóság rovására), a 802.11 b, g és n típusú wifis szabványokat ismeri, lesz benne Bluetooth, EVDO és HSPA-kompatibilis, és valószínűleg Windows-os operációs rendszert fog használni.
Az ára egyelőre nem ismert, a specifikációról bővebben január 9-én, a las vegasi CES-en mondanak majd többet.