Solar table – napelem négylábon

By  | 

Ha nagymama a kertben felállított friss beszerzésű hi-tech asztalunkra feldobja a viaszos vászon terítőtt meg az eszcájgot és elkiálltja magát, hogy "asztalhoz, készen, az ebéd!", akkor nem árt menteni egyet, ugyanis hamarosan kihúnynak az asztalra kötött kütyük és oda a munkánk.
A Solar Table nem más, mint egy négy lábra szerelt napelem, mely akkor lehet hasznos, hogyha a lehúzott redőnyök mögül a szabadba vágyódunk WOW-zni és ehhez nem akarjuk a fűnyíró hosszabbítóját a kert végéig kigörgetni. Persze mobilt is tölthetünk róla, 12V-os kis TV-t is elbírja, viszont a hűtőt vagy légkondit ne dugjuk rá, mert az gyorsan leszippantja.

Időjárásálló,  könnyű szétszedni-összerakni és nagyrésze újrahasznosítható. A designos rozsdamentes acél és teakfa szerkezetnek 4 óra napozásra van szüksége ahhoz, hogy maximumra szívja fel magát. Ezzel az energiamennyiséggel naplemente után még extra 4 órát laptopozhatunk, 6 órát olvashatunk fénynél vagy számos kisebb kütyüt töltögethetünk fel.
A Solar Table először decemberben hallatott magáról prototípus szinten. Akkor még $3600-ra (560e Ft) lőtték be a végfelhasználói árat, most viszont már $2200-ért (340e Ft) kapható. Egyelőre egy 100 méteres hosszabbító kifizetődőbb, a Solar Table viszont kétségtelenül jobban néz ki és mellette környezetbarát.