Samsung Galaxy S4 Mini – Kompakt kistesó

By  | 

Mindössze egy hónapja debütált a mobilszolgáltatóknál a Samsung legújabb zászlóshajója, a Galaxy S4, de 10 millió darabos eladási számával máris túlszárnyalta minden elődjét, mégsem ül elégedetten a babérjain a koreai cég, máris bejelentették a kistestvérét, a Samsung Galaxy S4 Minit. A „Mini” elnevezés enyhén túlzás, tekintve hogy 4.3 inch-es a kijelzője, persze kisebb az 5 inch-es nagytesónál, viszont méretben még így is lenyomja például az iPhone 5-öt.

samsung-galaxy-s4-mini

Az S4 Mini képernyője qHD-s Super AMOLED minőségű, amúgy pedig kétmagos 1.7GHz-es processzorral bír, 1.5Gb-os RAM és 8Gb-os kapacitás mellett, micro-SD kártyás bővítési lehetőséggel. A hátsó kamera 8 megapixeles, az elülső pedig 1.9 megapixeles, és Android 4.2.2-es OS fut rajta, ami jelenleg a legfrissebb verzió.

00_GT-I9190_Front_black_Standard_Online

Támogatja a Bluetooth 4.0-et, a 802.11a/b/g/n-es wifit 5.0GHz-en, továbbá GPS-modul, NFC-funkció, infravörös LED-es remote lehetőség és LTE-képesség jár hozzá, az 1.900 mAh-s akkumulátor pedig elfogadható üzemidőt biztosít mindezekhez. 8.94 mm vastag az S4 Mini, viszont csak 107 grammot nyom, és kényelmesen elfér egy kézben, ami azért már kicsit necces a sima S4-nél.

06_GT-I9190_Right Perspective_black_Standard_Online

Alapvetően tehát a Samsung Galaxy S4-hez képest (hardverfronton legalábbis) minden komponenst illetően szerényebb képeségekkel bír a Mini, viszont a legtöbb extra funkciót megörökölte az S4-ről, így ezen is elérhetőek lesznek többek között az S Health és S Translator alkalmazások, illetve a Sound&Shot és a Panorama Shot fényképezős funkciók.

갤럭시노트10.1제품스팩 영문

Kétféle hátlappal kerül majd forgalomba (White Frost és Black Mist fantázianevekkel), egyedül az ára kérdéses még, ezt csak a június 20-ai Samsung Premiere 2013 GALAXY & ATIV londoni bemutatóján tervezik felfedni, ahol egyébként további S4-variánsok bejelentésére is számítani lehet.