Psyko 5.1 Gaming Headset – Masszív játékélmény

By  | 

Ismét egy újfajta játék-headset debütált az idei CES-en, a Psyko cég forgalmazásában. Az eddigi játékokra specializált headset-ek mindegyike valamilyen extra funkció hangoztatásával próbálta eladni magát (pl. „a legkényelmesebb”, „a legtisztább hangzás” stb.), de igazából egyik se tűnt valami innovatív újdonságnak. A Psyko 5.1 PC Gaming Headset esetében az 5.1-es sorround-hatás talán már nem is olyan nagy szám, azonban a hangszórók elhelyezése a fejünk tetején már annál inkább.

Összesen 5 darab speaker található felül, és mindössze a két mélynyomó ér a fülünkhöz. Az újítás abban rejlik, hogy nem az összes hangszórót sűríti a fejhallgató a fülünkbe, hanem bizonyos frekvenciájú hangokat a fejünkön keresztül vezet le a fülünk hátsó részéhez. Ezek a vezető csatornák a „PsykoWave guides” nevet kapták, csak hogy legyen valami „extra feature” menő elnevezés ennél a terméknél is.

A CES-en leginkább Call of Duty közben próbálták ki a headset-et, és a tapasztalatok szerint a játékélmény sokkal realisztikusabb lesz, a robbanások is élethűbbek (egyik fül hamarabb hallja meg, mint a másik), és az ellenség fegyverropogását is jobban be lehet határolni a hangok alapján (nem kell annyit forgolódni). Még kis ventillátorokat is beszereltek a mélynyomók mellé, így a fülünk sem izzad bele annyira a fülhallgatókba, ahogy az gyakran elő szokott fordulni, a ventillátorok ráadásul a külső zavaró hanghatásokat is kiszűrik (szóval a „Hagyd abba, ebéd van, gyere már!” élményromboló hatásokat el is lehet felejteni). 2010 első negyedévében várható, 299$-t (~60.000 Ft) kell kicsengetni ezért a játékélményért.