Powered by WordPress

By  | 

Az induláskor 2005-ben belefutottunk egy hibába. Rosszul választottunk blogmotort. Igaz, hogy 2003 óta van WordPress, de 2004 év végén a pLog (most LifeType) jobb választásnak tűnt. Benéztük.

Másfél éven belül viszont egyértelműen látszott, hogy a fejlődési ütem, új funkciók, támgatottság, elterjedés tekintetében a WordPress lesz az igazi future-proof megoldás a bloggerek számára, de akkor meg volt már van 800 poszt, a migráció pedig kész tuti script nem lévén rettenetesen fájdalmasnak tűnt, így egészen mostanáig halogattuk és toltuk magunk előtt a kellemetlen feladatot és süllyedtünk egyre mélyebbre a pLog mocsarába, mígnem elérkeztünk addig, hogy a spamfilter a kommenteket nem szűrte rendesen, a növekvő látogatottság mellett a közel sem optimális kód a szervert túlterhelte, belassult, majd 2-3 naponta, ha csak rövid időre is, de elérhetetlenné vált a blog.

Végül 4 hete nekiestünk és tegnap éjfélkor kiment élesbe, ami egy minimális dizánváltással is járt. Még nem tökéletes, dolgozunk mind a megjelenésen, mind a funkciókon, de már vállalható. Minden poszt, tartalom elérhető, kereshető, kényelmesebb, jobb, gyorsabb. Végre megtörtént a tavaszi nagytakarítás.

1 hozzászólás

  1. Lako

    2011. március 21. hétfő at 21:27

    Végre!