3D projektor – ViewSonic PJD6531w

By  | 

A 3D-tévék ára egyelőre nem tartozik még a megfizethető kategóriába, még csak idén kezd felfutni a piaca. Addig is alternatív megoldásként itt a ViewSonic PJD6531w 3D-s projektor, ami ugyanúgy képes megjeleníteni a háromdimenziós tartalmakat.

Persze nem a legtökéletesebb választás, ha a felbontást nézzük, az ugyanis elég korlátozott, a 720p-s HD-s felbontást még épphogy hozza, a natív felbontás maradt a 1280×800 WXGA szélessávú tartományban. Mindezt némileg kompenzálja a 3000 lumens-es fényerősség és a 3200:1-es kontrasztarány, az élénkebb színekről pedig a BrilliantColor technológia hivatott gondoskodni. A képfrissítési frekvencia 120 Hz-es, ez utóbbit a 3D-technológia amúgy is megköveteli.

A tévé mellett persze notebook-okhoz, asztali géphez vagy házimozi-rendszerhez is csatlakoztatható, sőt még a zúzós PS3-partik is kivetíthetők a szoba falára. Némi extraként belepakoltak még egy 10W-os speakert is, illetve az RJ45-ös csatlakozó révén hálózatra köthető és távolról menedzselhető a vetítés, további firmware-ekkel pedig frissíthető lesz a jövőben.  Mindez 699$-ért (~160.000 Ft) egyáltalán nem számít drágának, még a normál projektorok közt sem, szóval a 3D-TV gyártóknak fel kell kötnie a gatyát, mert a fapados verziók már megérkeztek.