Philips Cinema 21:9 – szuper szélesvászon

By  | 

Amilyen kényelmetlenül néz ki egy 16:9-es DVD egy hagyományos 4:3 oldalarányú TV-n annyira lehet fura egy igazi 2.39:1-es, mozis formátumban  rögzített film (mely elvileg nagyjából leképezi az ember periférikus látómezőjének arányait) egy 16:9-es TV-n. Ez utóbbira nyújt megoldást a Philips legújabb, 56"-os (143 cm), ultra szélesben büntető Cinema kijelzője, mely a három oldali Ambilight Spectra hangulatfény glóriában még nagyobbnak látszik. A TV további technikai paramétereit, felbontását egyelőre a titok homálya fedi.

Ha a jelenleg legnépszerűbb film formátumokat nézzük, akkor jogosan merülhet fel a kérdés, hogy na de mi értelme ennek? Egy ilyen készüléken hagyományos TV-t nézni kifejezetten bosszantó és még egy 16:9-es HDTV adás esetén sem ússzuk meg az oldalsó letterbox-ot (fekete sávok). Persze megtehetjük azt is amit legjobban utálok: kinyújthatjuk, torzíthatjuk a képet, megpróbálhatjuk ráerőszakolni a kijelző felbontására, de minek.

Amint többségbe kerülnek a 2.39:1-es (azaz kb. 21:9-es) filmek már indokolt lehet egy ilyen amúgy roppant pazar TV beszerzése, de addig valószínűleg megmarad második TV-nek a tehetősek házimozi szobájában.
Bővebb infók február végén várhatóak, a TV pedig késő tavasztól lesz kapható.
Termék microsite: Philips Cinema 21:9