Digitális gitárpengetés – Misa Digital Kitara

By  | 

[CES2011] Léteztek már korábban is gitárra applikált szintetizátor-szerű hangszerek, de egyik sem adta vissza igazán az igazi gitárra emlékeztető hangzást, és a konzolokra megjelent Guitar-Hero különféle változatai sem sokat segítettek a minőségbeli fejlődésben. A Misa Digital most a Kitara nevű termékükkel igyekszik meghódítani a digitális zenélés területét.

Az eredeti elektromos gitárok dizájn-ját próbálták meg átültetni, annyi különbséggel, hogy itt már egyáltalán nincsenek húrok, legalábbis fizikailag. Mindenesetre ugyanúgy kell lefognunk a szárán a hangszert, ahogyan azt igazából kell, alul pedig multitouch-os érintőképernyő jeleníti meg a lenyomható hangokat, kicsit még "domborodnak" is a virtuális húrok, hogy könnyebb legyen a használata. Michael Zarimis tervező célja pontosan az volt, hogy olyan hangszert teremtsen, ami a modern digitális zenei világban megállja a helyét, ugyanakkor ne szakadjon el az ember a tradicionális játékmódtól.

Többszáz fajta hang menthető el rajta, amik egymással is kombinálhatók, különböző digitális effektek generálhatók (pl. késleltetés, moduláció), valamint más kompatibilis MIDI-eszközök is vezérelhetők vele. Április 3-tól kapható a Kitara 850$-ért (183.000 Ft), ami a fekete standard verziót illeti, a drágább alumínium borítású változatért már 2.900$-t kell leszurkolni (623.000 Ft). Videó a tovább után!

Kapcsolódó cuccok: