Olive + Thiel HD audioszerver

By  | 

Valószínűleg a címben szereplő páros egyik tagja sem hangzik túl ismerősen és nem fogunk velük mostanában találkozni a hazai nagy műszaki áruházláncok kínálatában. A nagy gigászokhoz képest szinte manufakturális szinten készítik highend médiaszervereiket és hangfalaikat. Az Olive egészen fiatal, alig 5 éves múltra tekint vissza, míg az amerikai Thiel audio több mint 30 éve gyártja a jobbnál jobb hangfalakat.

Az Olive + Thiel audiorendszerbe  mindkét gyártó betette a saját húzótermékét. Az Olive a 4HD audioszervert, míg a Thiel a SCS4D hangfalpárját. A zeneszerver 2TB-s háttértárral rendelkezik, 24-bit/192kHz digi-analóg konverterrel érkezik, Gigabit Ethernet, USB és WiFi kapcsolat is ott figyel. Egy kis alkalmazásnak köszönhetően iPod Touch vagy iPhone készülékeinket mint távirányítót használhatjuk. De természetesen a beépített érintőképernyőt nyomkodva is könnyen elboldogulhatunk vele. CD/DVD gyűjteményünket vagy a kölcsönkapott lemezeket egyszerűen RIP-elhetjük a háttértárra, mely kb. 20 000 db lossless FLAC HD track számára biztosít elegendő tárhelyet.

A Thiel SCS4D két-utas hangfalai kategóriájukban kiemelkedően teljesítenek. A fa dobozok alu fronttal rendelkeznek, melyekben egy 6,5”-os mélyközép és egy 1”-os alumínium dome tweeter bújik meg. A hangfalakban egy-egy 24-bit DAC jelátalakító és egy 200W-os “D” osztályú erősítő található.

Az Olive 4HD zeneszerver és a Thiel SCS4D hangfalak hagyományos audiokábel helyett Ethernet kábellel csatlakoznak. A szabadalmaztatott IP technológiának köszönhetően nem csúszik, laggol a cucc, a lakás legtávolabbi szobájában is szinkronban szólal meg a refrén. Egyébként összesen 4 pár hangfalat tud lekezelni.
Árcetli: $7,900 (1,5 millió Ft) gondolom csak egy pár hangfallal.


nem szokványos bemenetek egy hangfal hátlapján