Dell Mini 3i OPhone

By  | 

A mobilok, okostelefonok, smartbookok, netbookok, laptopok közötti határok teljesen eltűntek, már minden kategóriában találunk olyat, ami mégis egy kicsit a másikba lóg át. A gyártók is igyekeznek követni ezeket a trendeket és kilépni a saját skatulyájukból. Az elsőszámú mobilgyártó a Nokia nyár végén a Booklet 3G-vel belépett netbook piacra, múlt héten pedig a számítógépgyártó Dell tett egy határozott lépést a mobiltelefon piac felé. Tegnap pedig az első Dell mobil specifikációjára is fény derült.

Külcsínben teljesen rendben van, jól eltalált, dizájn, vonalvezetés, legfeljebb keretszélességből csíphettek volna, ha már full touch-screenről van szó. A Dell Mini 3i OPhone belsejében Android oprendszer dolgozik és jókora 3,5”-os 640×360-as érintőképernyővel érkezik (a Nokia N97-eshez hasonlóan). A mobilból nem hiányozhat a 3 megapixeles auto-fókusz kamera, a GPS vevő és a bluetooth sem. Memóriája micro SD-vel 32GB-ra bővíthető. Telko különböző widgetekkel teljesen testreszabható. Méretei:  58 x 122 x 12 mm, 105 gramm. Az autók metálfényeihez hasonlóan hangzatos „red passion” és „oiled bronze” színekben érkezik.  Árcetli: 4000 jüan, azaz kb. 100 ezer Ft.

A mobil hivatalosan Kínában mutatkozott be elsőként. Vajon miért? Az előfizetők számát tekintve a China Mobile a világ legnagyobb mobilszolgáltatója. A nagy testvér több mint fél milliárd embernek küld számlát minden hónapban.

15 hozzászólás