Munka közben édes a pihenés – MetroNap

By  | 

Nemcsak a mobiltelefont kell néha feltölteni, hanem magunkat is. Erre találták ki az alvást. Ha éjjel nem jutna rá elég idő, pótoljuk be nappal! Valószínűleg ellentétes a nemzetgazdasági törekvésekkel és legfeljebb az óvodában néznek el egy délutáni szundit, de szerencsénkre tudományos kísérletek bizonyítják, hogy egy napközben megejtett 20 perces beájulás csodát tehet produktivitásunknak főnökünk nagy örömére.

A tátongó piaci rést kihasználva kézzelfogható termék formájában érkező megoldást EnergyPod-nak hívják, melyet a MetroNap forgalmaz.
A hatalmas, lábtartós fotelbe huppanva beállíthatjuk a regenerálódásra szánt időt, legördítjük a bármelyik fodrászüzletet megszégyenítő burát. A Bose hangszórókból megszólal a halk meditációs zene, majd hátrabillen a szerkezet. A helyes tartás, ha a lábunk a szívünkkel van egyvonalban tudjuk meg a használati útmutatóból. A 20-120 perces utazás végén fokozatos, tapintatos ébresztés következik, erősödő fénnyel, rezgéssel, hangokkal. Ha sikeres volt a feltöltődés, akkor kicsattanó energiával ülhetünk vissza az Excel táblázatok elé vagy rohanhatunk, hogy elérjük 11-kor induló gépet, ha egy repülőtéren vettük igénybe a szolgáltatást.


Ez nem a jövő. New York belvárosában, szoláriumokhoz, gyorséttermekhez, mosodákhoz hasonlóan már működik az EnergyPod-okat alkalmazó gyorsalvó szolgáltatás. 1 perc 1 dollár. Aki otthonra vagy az irodába szeretne beszerezni egyet, annak darabja $8000-ba (1,5 millió Ft) fog kerülni.