Olimpiai fáklya-design evolúció

By  | 

Öt kontinens és számos főváros érintésével közel 150 000 kilométernyi viszontagságokkal teli út van a ma reggel Pekingbe érkezett olimpiai láng mögött. A láng 4 hónap alatt haladt végig a "Harmónia útján", miközben megmászta az Everestet is.

Minket leginkább maga fáklya érdekel, mely nagyon komoly evolúción ment keresztül az elmúlt 72 év alatt, a berlini klasszikustól a legújabb hi-tech ötvözetekig. A teljes sorozat a New York Times által készített Flash timeline segítségével böngészhető végig.

Az idei pekingi olimpiai fáklyát a Lenovo tervezte (igen az a Lenovo!). A dizájnerek az "Ígéret felhője" motívumát háromszáz téma közül választották ki. Az olimpiai fáklya a kezdetek óta a rendező ország és város történelmét és kultúráját hivatott jelképezni. A Lenovo egyedi terve a stílust és a korszerűséget igyekszik ötvözi a történelmi kínai szimbólumokkal. A fáklya elsődleges mintája a felhő, amely szorosan kapcsolódik a kínai kultúrához.

A fáklya alumínium-magnézium ötvözetből készült. 72 cm hosszú és kevesebb mint 1000 grammot nyom. A sötétvörös és az ezüst a domináns színek, amelyek a hagyományos kínai művészetet a modern iparművészettel kombinálják, így egyesítve a kínai kultúra, filozófia és művészet szimbólumait. Nyele nem csak kényelmes, de a gumi alapú festéknek köszönhetően olyan érzést nyújt, mintha a futó egy másik ember kezét fogná.

656 hozzászólás

  1. marty

    2009. február 26. csütörtök at 15:12

    Sui

  2. marty

    2009. február 26. csütörtök at 15:12

    Sui