König FM Transmitter – rádiófrekvenciás hangátvitel

By  | 

[skeletorNB]  Bizonyára mindenkinek ismerősen cseng a König cég, ha máshonnan nem az NFS-ből. Ez esetben egy igen okos és méltán hasznos megoldásról van szó. Valószínű mindenki volt már olyan helyzetben, hogy mp3-lejátszóját akarta kihangosítani egy nagyobb zenei egységgel.

Legegyszerűbb esetben van a befogadó készüléknek AUX az-az direkt bemenete. Rosszabb esetben nincsen és a megoldás egy kazetta-átalakító, vagy netán egy Mobiblu DAH-220. Azonban van ennél is rosszabb. Ha a lejátszó nem kazettás, hanem CD-s. Mi ilyenkor a teendő? Egy CD-átalakító? Neeem ez eleve halvaszületett ötlet. A megoldás a rádióban rejlik. Amelyik hifinek illetve autórádiónak CD-lejátszója van, annak bizonyára akad jó minőségű FM-rádiója is. Nincs hát más dolgunk, mint a készüléket csatlakoztatjuk az mp3-lejátszónkra, beállítani a megfelelő Mhz-et és élvezzük a zenét, immáron hangosan. 

A készülék nem igényel plusz szerelést, frekvenciamodulált rádióhullámokat sugároz amit az FM-rádió fogni tud. Használata roppant egyszerű. Egy gomb van rajta, amit nyomogatva válthatunk sugárzási frekvenciát 88.1Mhz, 88.3Mhz, 88.5Mhz, 88.7Mhz. Az aktuális beállítást egy led vissza is jelzi. A gomb hosszanti nyomásával kikapcsolható. 2db AAA méretű ceruzaelemmel működik. Van egy 3,5mm stereo jack dugasza amin csatlakoztatni lehet. A mérete egy kisebb mp3-lejátszóé, a súlya pedig a töredéke. Nyílt terepen közel 50m-es hatótávval dolgozik és 2 falon is képes áthatolni. Ebből következik, hogy nemcsak egy autó, hanem egy egész utazó konvoj képes ugyanazon lejátszót hallgatni. Továbbá autó-kiállításokon, házibulikban is nagy segítség lehet, ahol több hangosító egység csatlakozik rá. És az ára? Külföldi oldalakon többféle árak is lehetnek, talán ez a legkedvezőbb oldal ahol 5500 forintnak megfelelő angol fontba kerül. Itthon is beszerezhető, de valamivel drágábban, 7000 forint körüli áron.