Mi ez a nagy felhajtás? – Samsung MV800

By  | 

Kinyithatós kézikamerákat még viszonylag gyakran lehet találni, de felhajtható hátsó kijelzős típus a digitális fényképezők között nem igazán megszokott. A Samsung MV800 ezzel az új feature-rel szeretne villantani, a 180 fokban elfordítható 3 inch-es TFT LCD érintőképernyőn kezelhető tulajdonképpen minden funkció, magán a fényképezőn nem sok gomb fordul elő, és nem véletlen az sem, hogy a kezelőfelület egyre inkább egy okostelefon képernyőjére kezd hasonlítani.

5x-es optikai zoom és 16 megapixeles képérzékelő jellemzi a gépet, 3D-képek is készíthetők vele MPO formátumban, igaz nem olyan minőségű lesz egy háromdimenziós állókép, mint a rendes 3D-s fényképezőknél, itt ugyanis hiányzik egy beépített második szenzor mindehhez. Viszont van Live Panorama funkciója, amivel mozgó panoráma-módban vehető fel az anyag, 14 különböző művészi effekttel turbózhatjuk a végeredményt, továbbá a Pose Guide alkalmazás bekapcsolásával a képernyőre rajzolhatjuk ki a fotóalany ideálisan beállított helyzetét.

Persze a HD-minőségű MPEG-videók készítése sem okoz gondot az MV800-asnak, de sokak szerint a fényképező leginkább az önmagukat fényképező felhasználók kedvence lesz, mivel az exponáló gomb elölről viszonylag könnyen elérhető, és ha akarjuk, akkor az asztalra letéve a kijelző még állványként is használható. Aki szeretne sok jó minőségű én-képet, Facebook profil képet készíteni, annak 280 dollárért (~55.000 Ft) hamarosan meglesz rá a lehetősége.

3 hozzászólás