Pollenirtó zuhany – lábtörlő helyett

By  | 

Jön a tavasz, nyílnak a virágok, árad a pollen. Nyáron ráadásként a légkondi-betegség is szedi áldozatait az egy évig nem használt szerkezetekben megtelepedett baktériumok megbolygatásával.

Azok a cégek, akik túlzottan aggódnak azon, hogy alkalmazottaik milyen szennyeződéseket, baktériumokat vagy virágport szállítanak be az épületbe ruhájukon keresztül (vagy csak szénanáthája van a vezérnek) most választhatnak: 15.900 dollárért (~ 3 millió forint) beruháznak egy mindent elsöprő légzuhanyba, mely ruhástól fertőtleníti a kollégákat vagy egyszerűen ügyet sem vetnek a problémára.

Azok a vállalatok, akik az első lehetőséget választják idén októbertől beszerezhetik a Manner Jet márkanéven bemutatkozó légzuhanyt a japán Okamuratól és Sankitól. Egyébként várakozásunk ellenére elmarad a varázslat, a készülék egyszerű mechanizmus alapján működik: a jelölt belép a fülkébe, teljesen megszűrt levegővel erőteljesen körbefújják, majd egy porszívóhoz hasonlóan a másik oldalon elszívják azt a pollenekkel együtt.

Annak ellenére, hogy a megoldás elég bizarrnak tűnik, a pollen okozta már-már népbetegségnek mondható allergia probléma miatt, mégis megfontolandó a határozott fellépés, ha nem is pont ebben a formában.