Magyarok nyilaitól…

By  | 

[Laca]  Bár nagyon szépek a magyar reflexíjak, a pazar jelző kétségtelenül azokra a fegyverekre illik, amikben semmi sem készül fából. A Hoyt amerikai íjgyártó már most – hiszen közeleg a karácsony – kijött a 2008-as kollekciójával, amelyben mindenki talál neki tetszőt.

A középrész egyedileg sorszámozott, agyonkönnyített fém (nem kis darab, mégis csak 1200 gramm, mert legalább annyira levegős, mint a Boci Aero, csak épp nem olvad a szájban). Az igazi munkát végző elem, a reflex szénszálas, polimer habokból precízen megtervezett szendvicsszerkezet.
Természetesen high-tech cucchoz nem való a juhbél, vegyünk hozzá egy kevlarhoz hasonló anyagból készült többszálas ideget (nem húr, az a gitárnak van!). Fűzfavessző helyett "megteszi" egy alumínium-karbon kompozit nyílvessző, mondjuk az Eastontól.

Nem árt még néhány apróság, mint az irányzék, stabilizátorok, és máris komplett felszereléssel mehetünk a pályára. Néhány 10 év gyakorlás után lőhetünk például tojásra 70 méterről, vagy Kevin Costnerhez hasonlóan megpróbálkozhatunk tönkretenni az amúgy nem olcsó nyílvesszőinket, valahogy így. Az akrobatikusabbak megpróbálkozhatnak egy másik műfajjal, amit David Hasselhoff is felállt f helyéből felállva nézett a zsűriasztal mögött.

A Hoyt szerkó ára egy tucat vesszővel és jó minőségű kellékekkel kb. 500.000,- Ft, és Magyarországon is kapható.