LG Viewty Smart 8 megapixeles kamerával

By  | 

Az LG bejelentette legújabb kamerás mobiltelefonja, az LG Viewty Smart megjelenését.
Az új mobilt elsősorban az intelligens fotómód emeli ki a társai közül, amely elemzi a fénykép tárgyát, hátterét illetve a fényviszonyokat, és az így kapott adatokat összeveti a hét előre beprogramozott fotómóddal, amelyekből kiválasztja a legmegfelelőbbet.
A 8 megapixeles ISO 1600-as érzékenységű érzékelő egyes kompakt gépekkel már simán felveszi a versenyt. Ami a mozgóképet illeti 720*480-as DivX videók rögzítésére alkalmas. 

A Viewty az LG Arena-ban debütált 3D S-Class kezelőfelületet kapta. Ujjunkat az érintőképernyőn az óramutató járásával megegyező irányban mozgatva nagyíthatunk,  ugyanez fordítva működik kicsinyítéskor. Ez a két művelet emellett kétujjas érintéssel vagy a kép széthúzásával is lehetséges.

A Viewty Smart alkalmas a fényképek készítésén túl azok megosztására is. A 3 collos WVGA-kijelző felbontása 800*480 pixel, amin már remekül lehet fotókat nézegetni. Az elkészült fotókat HSDPA-n vagy Wi-Fi-n keresztül tölthetjük fel. Az A-GPS alapú geo-tagging technológiának köszönhetően barátaink azt is megtudhatják, pontosan hol készült a felvétel. A Viewty Smart a fényképeket saját belső 1,5 GB méretű belső memóriájában, vagy az akár 32 GB-ig bővíthető MicroSD kártyán is tárolhatja.

A Viewty Smart (GC900) mindössze 12,4 mm keskeny, és ezzel a piacon kapható legvékonyabb 8 megapixeles mobiltelefon. Az LG Viewty Smart júniustól lesz elérhető az európai mobilszolgáltatóknál.