Gboard – Gmail célszerszám

By  | 

Folyamatosan növekvő ingyen tárhelyével, egyre gyarapodó szolgáltatásaival és intuitív kezelőfelületével egyre több embert szippant be Gmail, és persze a többi gugli app. Mint minden szoftveres interfészen itt is lehet kattintgatni, meg drag and droppolni, de a vérprofik szigorúan csak shorcutokat használnak. És még a kezdők a CTRL+V, CTRL+C-nél leragadnak, addig az igazi billentyűzet-virtuózok háromszor olyan gyorsan és hatékonyan pörgetik a gépezetet fejből, érzésből tolt shortcutok százaival.

Mondjuk egy Photoshoppal ellentétben a Gmailben csak 69 shortcutot kell megjegyezni, de többségünkün ez is könnyen kifoghat. Ezen segít a Gboard, ami egy 19 gombos, a legfontosabb shortcutokat tartalmazó és gugli színes ikonokkal jelölő másodlagos USB billentyűzet, direkt a Google levelezőalkalmazására kihegyezve.

A színes billentyűket püfölve háromszor gyorsabban törölhetünk véletlenül egy fontos levelet vagy kollégánknak szánt, az ügyfélre tett nemkívánatos megjegyzésekkel tarkított mailt nyomhatunk vissza Reply-All-lal Forward helyett. Gyorsabban menedzselhetjük emailjeineket, de ugyanolyan gyorsan hibázhatunk is.

A Gboard nem egy hivatalos Google termék, hanem a kaliforniai Charlie Mason fejlesztése. Mac-kel és Windows-zal is kompatibilis és a gmail-en kívül más szoftverekhez is testreszabható. Árcetli: $19.99 (3690,- Ft).
De ha már felkonfigurálható, testreszabható klaviatúra, akkor mi maradunk az Optimus Maximus-nál, esetleg ha shortcut megjegyzésben és vakongépelésben megszereztük a feketeövet, akkor pedig egy Das Keyboard-ot tudunk ajánlani jószívvel.