Lekacsintom a banneredet

By  | 

A svéd Tobii éppen most készül piacra dobni szemmozgáskövetős PC-jét. Az első telepítés utáni kalibrálás mindössze annyiból áll, hogy 30 másodpercig kell egy pontot követni a szemünkkel és ezután érintés nélkül puszta ránázéssel gyógyíthatunk, akarom mondani kattinthatunk és irányíthatjuk a PC-t.

Mondjuk az egérmutatót szemmel vezérelni gyerekjáték (kis gyakorlás után célhardver segítsége nélkül is megy), de vajon hogyan kattintunk egy ikonra vagy bannere, mert erről nincs infó a sajtóközleményekben persze. Talán kacsintással? Aztán mi van a szövegbevitellel? Hogyan történik a gépelés?

Annyi azért kiderül, hogy a hardware-software kombó segítségével egész szélsőséges fényviszonyok mellett is működik a dolog, még akkor is ha a júzer szemüveget visel.

Öreg Jakobnak újabb eszköz a kezébe, amivel megmondhatja a frankót. Illetve az online hirdetők és ügynökségeknek is hasznos infó lehet, ha nem csak azt tudják megmondani, hogy ki kattintott egy banner hirdetésre, hanem azt is, hogy ki nézet rá. 

 

Az első verzió $17 000-ért (3,6m Ft) várható. MyTobii P10