Pezsgőnyitás karddal – oktató videóval

By  | 

Felejtsük el a dugóhúzót. Ha a szilveszteri bulin villantani szeretnénk, szerezzünk be egy kardot, de némi gyakorlás és egy masszívabb konyhakéssel is menni fog a dolog. A módszer Napóleon katonáitól származik, akik rendszeresen karddal nyitották a pezsgősüveget, avagy Le sabrage, ahogy a francia mondaná. Persze nem egy merőleges csapással szilánkosra törve az üveget, hanem egy picit másképpen.

1. Szerezzünk be egy jól behűtött pezsgőt, ami még nem lett felrázva. Törölgessük szárazra Szilviával. Távolítsuk el a kupakot elfedő fóliát és a drótokat, ahogy hagyományosan is nekilátnánk a műveletnek.

2. Jöhet a kard vagy a konyhakés, de először keressük meg az üveg nyakán a leggyengébb pontot. Ahogy említettük nem keresztbe fogjuk szétcsapni, hanem az üveggel egyirányba suhintva próbáljuk lepattintani az nyaka végén a szélesebb részt. Szóval markoljuk meg erőből az üveget, padlóval párhuzamosan és testünktől etartva.

3. Most jön a suhintás! Fontos: a kard/kés életlen felével végezzük. Minél nagyobb felületen csattan az üveg végére annál jobb a hatás.

 
4. Na most már tényleg lesújthatunk! Gyorsan, határozottan futassuk, csúsztassuk végig a kardot az üvegen a nyaka felé, ahol a kiálló szájába akadva ha minden jól megy szilánkmentesen lerepül az üveg vége a dugóval együtt.


Hasznos tanácsok: Ha lehet, csak fejben, elméletben próbáljuk ki. Ha mégis kipróbáljuk, akkor ne karácsonyra kapott plazma TV előtt, vagy egy 100 fős házibulin. Először gyakaroljunk a kertben. Tesót küldjek be a házba, kutyát zárjuk el. Aki még soha nem próbálta készüljön fel kb. 6 üveg pezsgő beáldozására, kb. hatodikra szokott sikerülni. Ha több, mint 25 üveget összetörtünk a konyhakéssel, akkor rendeljünk be internetről, egy direkt erre a célra tervezett kardot. Ha azzal sem megy, maradjunk inkább a dugóhúzónál. Ja és tutorial videó a tovább után.


VideoJug: How To Open A Bottle Of Champagne With A Sword

3 hozzászólás

  1. tompascall

    2007. december 31. hétfő at 21:38

    Működik!

  2. tompascall

    2007. december 31. hétfő at 21:38

    Működik!