A katapultágyon felejtős a szundi gomb

By  | 

Ha a 4 perces reggeli zuhanyzás már rutinból megy, akkor ideje visszanyúlni az alapproblémához, a reggeli felkeléshez. A reggeli készülődés idejéből a legtöbbet ugyanis nem a zuhany etapon spórolhatunk, hanem, ha a szundigomb ismételt lenyomogatása és 5-10 perces ismétlődő visszaalvások helyett az első óracsörrenésre azonnal kipattanunk az ágyból és az ébredést követő első percben már a kávénkat szürcsölgetjük, vagy nyomjuk a reggeli fekvőtámaszokat, vagy a kettőt együtt. A Youtube-betyár Colin Furze nem bízza a véletlenre a reggel ébresztést és egy lényegesen radikálisabb megoldást álmodott meg egy mezei ébresztőóra vagy puhatestű mobildallam helyett.

ebreszto-2

Reggel 6:30, megcsörren az óra, beindulnak a kék villogók, az ágy alatt megszólal a kamionkürt és mindezzel egyidőben a matrac 9 bar nyomást eleresztve felcsapódik, a célszemély pedig félálomban katapultálódik, ha 65 kg alatt mérlegel, akkor könnyen a szoba szemközti faláról pattanhat vissza.

ebreszto

Eközben viszonylag gyorsan aktiválódnak a túlélési reflexek és senkinek sem lesz kedve visszaaludni. Jöhet a kávé, a 4 perces zuhany alatt pedig várnak stoperrel várnak a csápok.

Colin Furze az ágyat és a vírusvideót egyébként a High Voltage kávémárka megbízásából készítette. Egy másik videón pedig külön érdekességként megtekinthető, hogy hogyan készült a készség, az acél ágykeret összehegesztésétől kezdve, a kompresszor és a dugattyúk átalakításán keresztül a távirányítós vezérlés kialakításáig. Tanulságos videó, korrekt szakmunka, érdemes ellenőrizni: