Játékzúzás több síkon – SteelSeries SHIFT

By  | 

Unod már a vízszintes, egysíkú billentyűzetet? Akkor a SteelSeries által forgalomba hozott SHIFT-klaviatúrát neked találták ki! A beviteli eszközt elsősorban hardcore játékosoknak fejlesztették ki, azon belül is a massive multiplayer online (MMO) játékok felhasználóira lett kihegyezve. Külön kiosztás készült például a Starcraft II és a World of Warcraft játékokhoz.

Ezeket a keyset-eket a legkevésbé sem lehet szabványos QWERTY-billentyűzetnek nevezni, mivel két helyen is szó szerint behajthatóak, így akár különböző magasságban és szögben zúzhatóak a billentyűkombinációk. A hajlékony kiosztású kiegészítő egy beépített memóriát is tartalmaz, amely 3 különböző billentyűzet-kiosztást tud tárolni, és olyan szoftvert is mellékelnek hozzá, amivel makrókat rendelhetünk az egyes gombokhoz.

A Shift alapja gumiból van, ami jó tapadást és tartást biztosít, és persze a csuklótámasz sem maradhat el az átlagban 10 órás WoW-partik maradéktalan kényelméhez. A SteelSeries Shift 90 euróba kerül (~25.000 Ft), amihez csak egy normális billentyűzetet kapunk, a speckó WoW és egyéb kiosztásokért darabonként még plusz 25€-t kell leperkálni.