IP kakukk

By  | 

Újszerű felhasználása a kakukkos órának. Amikor is a kakukkot a helyi hálózaton keresztül az internetre kötik és a rugón előugró szegény párának üzeneteket kell továbbítania gazdájának digitális hangfoszlányok formájában.

Miről is van szó? Adott az Internetre kötött falióra. A kakukknak van egy rendes telefonszáma, amit bárhonnét hagyományos telefonon keresztül felhívható és üznetet lehet hagyni a helyi hálózaton lévő számítógen voicemail formájában. Aztán most jön a lényeg: annyiban különbözik a hagyományos SMS-től vagy hangpostától, hogy a hívó fél megadhatja, hogy a célszemély mikor kapja meg az üzenetet.

A kakukk percenként csekkolja a szerveren lévő postafiókot. Ha talál egy új üznetet, akkor az előre a hívó által meghatározott időpontban előugrik az órából és egy kis hangszórón keresztül lejátsza azt.

Szóval ha az ember megfelelő barátokkal van körülvéve és van egy ilyen órája, akkor kiváló tréfák céltáblájává válhat és elérheti, hogy soha többé ne legyen egyetlen nyugodt éjszakája sem. A projekt oldala