Wi-Fi backpack – HotSpottal a hátadon

By  | 

[huwico.hu]  Egyre több olyan eszköz található a piacon, melyekbe már gyárilag beépítették a Wi-Fi támogatást (pl.: Sony PSP, Kodak EasyShare-One stb…) Azonban a vezeték nélküli eszközök képességeit legjobban egy hotspot segítségével használhatjuk ki. Ezek szép számmal találhatók mostanára mindenfelé a nagyvilágban, de sajnos kevés köztük az amelyik ingyenes hozzáférést biztosít. A Wi-Fi hátránya többek közt az is, hogy az egyszerű SOHO megoldásokat (beépített antenna, kis teljesítményű rádió) tartalmazó eszközök által lefedhető terület nagysága igen csekély. Viszont mi van akkor ha házasítjuk az új, nagy sebességű 3G EV-DO mobil technológiát a Wi-Fi-vel?

Segítségével az előzőekben említett határokat kitolhatjuk, mégpedig igen nagy mértékben. A 3G és a Wi-Fi kombinálásával jóval nagyobb területeket fedhetünk le és olyan helyekre is eljuttathatjuk az ingyenes Internetet ahova ezidáig nem volt lehetőségünk.
 
Ennek megvalósítására készítette el Mike Outmesguine a Wi-Fi backpack-et, mely egy nagyszerű technológiai újításokból összeállított hordozható hotspot. A készlet tartalmaz egy Junxion Box elnevezésű wireless gateway-t melybe egy PCMCI-os EV-DO kártya illeszthető (ez az eszköz biztosítja az átjárást a WiFi és a 3G EV-DO hálózat között). A hosszú üzemidőről és a keretről pedig a Voltaic Systems napelemes (tölthető) hátizsákja gondoskodik.

A dologhoz hozzá tartozik, hogy elkészítése nem olcsó mulatság, de a közeljövőben a különböző részegységek árai várhatóan jóval olcsóbbak lehetnek.

A Wi-Fi backpack tartalma (klikk a továbbra):

– Junxion Box wireless gateway $700; [junxionbox.com]
– Verizon Wireless EV-DO PCMCIA card $100; [verizonwireless.com]
– Voltaic Systems solar-charging backpack $230; [voltaicsystems.com]
– 12-volt battery with spade terminals, 1.2 or higher amp-hour $15
– Male DC power plug, size M $5
– 18-gauge wire, black and red $5
– Female insulated quick-disconnect connectors, crimp-type, sized for battery spade terminals $3
– In-line fuse holder $7
– 20-amp fuse 50 cents