Instant füstöltkolbász

By  | 

Legalább olyan egészségtelen, mint a túl sok só vagy a zsíros kaja, de hogy nézne már ki egy igazi Jókai bableves füstölt csülök nélkül?

Mellesleg a füstölés a húsok, húskészítmények, szalonna- és kolbászfélék, valamint sajtok tartósítására használt eljárás. A szárítás és a sózás mellett a legősibb tartósítási eljárás. Amióta az emberiség a tüzet ismeri, füstjét húsok és halak konzerválására is használja. Magyarországon nagy hagyománya van a füstölésnek, régebben szinte minden falusi portán volt füstölő vagy "szabadkémény". (Wiki)

A technika legújabb vívmányának köszönhetően nem kell fát vágnunk, tüzet raknunk vagy külön helyiséget építenünk erre a célra, és napokra, hetekre belógatni a kolbászt, mert megérkezett a panel konyhákban is használható kompakt célszerszám a Smoking Gun, mely hidegen vagy melegen és csupán pár perc alatt hasonló élményben részesíti a tűzhelyen rotyogó ételt, illetve, azt aki majd elfogyasztja. Sőt a füst aroma alapjául szolgáló fa fajtáját is kiválaszthatjuk a polcról, akár csak egy fűszert. Árcetli: $99.95 (kb. 21 500,- Ft)