iPhone 5S: ujjlenyomatolvasó +A7 +M7 +dual vaku

By  | 

Touch ID: a fémgyűrűs Home gomb zafírkristályból készült és egy fejlett ujjlenyomat olvasót rejt magában. Ezentúl a gomb érintésével lőhetjük ki a billentyűzárat, de az Apple továbbmegy és ujjlenyomatunkkal azonosítva magunkat, érintéssel vásárolhatunk iTunes-ról. Fontos, hogy az ujjlenyomat nem kerül fel a felhőbe az Apple szerverin nem tárolja azt, csak a teló.

touchid_hero

64bites A7 proci: az új processzor elsőként mutatkozik be mobiltelefonban, az elődnél akár 2x gyorsabb lesz, szakít rendesen.

M7: az új mozgásfeldolgozó proci, ami a gyorsulásmérőből, giroszkóptól és a digitális iránytűből kapja az adatokat és folyamatosan logolja a mozgásunkat, újabb nagytestvér funkció, ami sportolás közben viszont igazán hasznos lehet.

performance_m7_hero

Dual vaku: két darab LED vaku, az egyik meleg, a másik hideg fénnyel, amelyek egyszerre több fokozatban aktiválhatóak egy számos kombinációt kiadva, sokkal természetesebb megvilágítást adnak majd a rossz fényviszonyok mellett készült fotóknak.

forward_hero

Kamera, érzékelő: Az elődnél fényesebb F2.2-es lencsét kapott, maradt a 8 megapixel, azonban az érzékelő fizikai mérete 15%-kal növekedett. 720p videót pedig már 120 képkocka/mp sebességgel lőhetünk, így jöhetnek a szuperlassított akciójelenetek.

Aksiidő 15-20%-kal javult azt ígérik. És szerencsére nem lett színes, de az elérhető variációk száma háromra bővült: fekete/szürke, fehér/arany, fehér/ezüst. USA árcetli: $199-399 között. iPhone 5S

iPhone 5C: olcsó, színes, plasztik

A sima 5-ös kivezetésre kerül, helyette érkezik az 5C öt színben, olcsón, iOS 7-tel. A kijelző mérete, felbontása nem változik és az A6-os proci is marad. Az aksiidő javult, viszont a súlya 112-ről 132 grammra növekedett a műanyag borítás ellenére. Nagyon röviden ennyi. Tengerentúlon $99-tól elérhető szeptember 20-tól. iPhone 5C

iphone_5C

isight_camera_camera_hero

7 hozzászólás