Önmegsemmisítő SSD meghajtó távoli SMS aktivációval

By  | 

„Ha neked vagy társaidnak baja esik a szervezet tagadni fogja, hogy bármit tudna az ügyről! Ez a szalag öt másodpercen belül megsemmisíti önmagát!” majd füst kíséretében önmegsemmisít Jim Phelps kezébe adott adathordozó, miután lehallgatta róla az aktuális küldetést, feladatot. A főcímben meggyújtanak egy kanócot, miközben az végigég Lalo Schifrin szintén legendás főcímzenéje szól. A 80 előtt születetteknek ennyiből megvan? Ha nem akkor a poszt végén, a tovább után a megfejtés.

securedrives

Ha igazán komolyan vesszük adataink védelmét és inkább hajlandóak vagyunk megsemmisíteni őket az adathordozóval együtt, akkor itt a világ első önmegsemmisítő SSD meghajtója. A SecureDrive meghajtója többféleképpen is képes ártalmatlanítani a NAND flash chipet. Az alábbiak közül bármit beállíthatunk kiváltó oknak: SATAII interfészről lehúzás, megmozdítás, ha a belső aksi töltöttsége egy bizonyos szint alá esik, ha x ideig nem érzékel GSM kapcsolatot, ha megpróbálják meghackelni, 3x elrontják a 8-22 hosszúságú PIN kódot vagy nem egyezik a token, egy mozgásminta is beprogramozható (hasonlóan a mobil képernyők feloldásához), sőt akár a távolból egy SMS küldéssel is aktiválható az önmegsemmisítő funkció. FIPS-140-2_level3Így ezentúl nem kell az aktatáskás csávót tetőről-tetőre ugrálva vagy a száguldó vonat tetején rohangálva üldözőbe venni, elég ráküldeni egy SMS-t és a bizalmas céges adataink, bizonyító erejű akták vagy a homevideóink pár pillanat alatt elfüstölnek.

A 128GB-os Autothysis DSP SecureDrive 256-bites AES CBC, FIPS 140-2 hármas szintű hardveres titkosító motor használ, a feloldáshoz pedig egy token is szükséges, ami szintén a csomag része. A 128 GB-os SSD 938 angol font, azaz kb. 375.000 Ft.

mitv

Felvezető megfejtése: Az eredeti 1966-73 közötti Mission Impossible sorozat, 15 évvel későbbi folytatása, ami idehaza Szupercsoport néven futott 1988-tól. Kb. az másik két ikonikus sorozat a Knight Riderrel és a MacGyverrel egyidőben. Az eredeti 70-es évekbeli sorozatban még szalag semmisült meg:) majd 1988-tól már egy diszk füstölt el:)

2 hozzászólás