Hammerhead HMR989 – nyitott moddding

By  | 

Míg a legtöbb számítógépház feladata a belsőségek elrejtése, portól, külső hatásoktól történő megóvása, nem mellesleg a hűtés is hatékonyabb megoldható félig zárt térben, addig a DARWINmachine Hammerhead HMR989 becenéven futó moddingja nem szemérmeskedik, diszkréten megvillantja kidolgozott hűtőbordáit. Nemhiába készül a Ferrari motorházteteje sem üvegből(?), az erőgépeket meg kell mutatni.

Az sem gyakori, hogy egy egyedi, kézzel összeszerelt modding, ha nem is sorozatgyártásban és a boltok polcain, de bárki számára megrendelhető lenne. Bár valószínűleg az ára miatt nem is lesz így. Az egyes házak egyébként egyedi sorszámot is kapnak, ahogy azt egy limitált szériás autó vagy óra esetében illik.

A Hammerhead CNC megmunkálású anodizált kék alumíniumból és a díjnyertes 3form által gyártott Ecoresign dizájn műanyag elemekből készült (ezek 40% újrahasznosított műanyagból készül, mégsem ronda). A kötelező kék LED ambient világítás ez esetben sem hiányozhat, szerencsére sikerült azt nagyjából még az ízlésesség keretein belül megoldaniuk.


Az ütős, nyitott, kissé ipari dizájn miatt könnyen szerelhető, nem egy pléh dobozban figyelnek a közszemlére érdemes alkatrészek, így minden bizonnyal a gémerek körében fog leginkább betalálni. Sőt a teljesítményre sem lehet panasz.

A nyitott ház hűtéséről egy Thermaltake SpinQ CPU cooler gondoskodik, alatta egy 2.8GHz Core i7-860 CPU ketyeg, egy NVIDIA ENGTX460 videókártya szórja a pixeleket, 4GB RAM, 640GB hotswap HDD, és 40GB SSD támogatásával. Az optikai meghajtó sem hiányozhat, az egészhez pedig egy Kingston 750W-os táp tolja a kraftot. A házakat kb. 2 hetes vállalási határidővel, kézzel szerelik és egyedi igények függvényében $2899-tól (599 000,- Ft) elérhető.