Fűre lépni tilos?

By  | 

Vége a nyárnak, a vénasszonyok nyarának is, egyre kevesebbet süt a nap, kevesebb a zöld, korábban sötétedik, esik a hangulatindex, nő a depresszió kockázata.
Egy Nagy-Britániában végzett kérdőíves felmérés (jaja megint a brit tudósok) szerint a dolgozók háromnegyede minden nap jelentős stressznek van kitéve és több mint felük az anyatermészettel, a friss levegővel, zölddel minimálisra csökkent napi szintű kontaktust hiányolják. A kertes házban élők vagy akik egy parkon keresztül autómentesen sétálva járnak be dolgozni sokkal jobban érzik magukat. A stresszes felének sem kell aggódnia, kéznél (azaz lábnál) van az ellenszer.

A brit fánk-franchise, a Krispy Kreme promóciójában a szerencsések egy igazi füves flip-flophoz juthattak, így a betonrengetegben is mindig ott lehet a talpalávaló, masszírozó, nyugtató zöld. A világ első fűvel beültetett papucsának kényelmét ötezer puha fűszál biztosítja. A papucsot a magok beültetését követően három hétig kell gondozni, mielőtt hordhatóvá válik. Ha rendszeresen locsoljuk 4 hónapig is zöld maradhat.