Eladó a Titanic!

By  | 

Igaz nem egyben, csak apró darabokban. A Romain Jerome svájci órakészítő vállalat a Titanic elsüllyedésének emlékére olyan órasorozattal rukkolt elő, mely nem mást használ fel alapanyagul, mint magából a hatalmas hajóroncsból, 3850 méter mélyről származó időrágta acélt. A fekete óralap pedig a hajón fellelt szénből került kialakításra finom megmunkálással és védő lakozással.


Az exkluzív órák limitált szériában készülnek. Pontosan 2012 db kerül összeszerelésre, mely a Titanic elsüllyedésének 100 éves évfordulóját jelöli, amikor első útján Southamptonból New Yorkba tartva jéghegynek ütközve 1912, április 14-én elsüllyedt. Az óra egyébként a „Híres Legendák” sorozat első darabja, így rágondolni sem merünk, hogy mely történelmi ereklye, műkincs lesz a Romain Jerome következő célpontja.
A Titanic DNA órasorozat darabjainak áráról egyelőre nincs információ, de minden bizonnyal az elérhetetlen kategóriába fog tartozni és mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki szeretne egy darabka történelmet hordani a csuklóján.

Update (2007.09.12): megvan az árcédula: $ 152 000 (28,2 millió Ft)