DSLR + iPad párosítása vezeték nélkül

By  | 

Szüksége van-e egy fotósnak iPad-re? Hogyan tudja még inkább kihasználni, ha már megvan a deszka? Egy szép tutorial videó kering, mely megmutatja hogyan hozhatjuk ki a maximumot, ha egy ilyen kombó szerencsés tulajdonosai vagyunk, hogyan tudnak az éppen elkattintott fotók pár másodperc múlva megjelenni, nem csak a digicam LCD-jén, hanem mondjuk a megbízó, ügyfél kezében lévő iPad közel 10 collos 1024×768-as gyönyörű LED kijelzőjén is, vezeték nélkül.

 

A digicam és az iPad mellett még egy Eye-Fi SD kártyára lesz szükségünk. A WiFi adapterrel szerelt memóriakártya nem újdonság, már közel 3 éve létezik, igaz azóta sorra jelennek meg az újabb verziók. Milyen Eye-Fi kártyára lesz szükségünk?

Ha fix helyen, például csak stúdióban fotózunk, akkor, ahol eleve van kiépített WiFi hálózat, akkor elég lesz az olcsóbb Eye-Fi Connect X2 ($45), ha WiFi nélkül, útközben bárhol, bármikor használni szeretnénk, akkor a drágább Eye-Fi Pro X2 kártya ($130) lesz a jó megoldás.

Előbbi esetben a hivatalos kézikönyv szerint járhatunk el, míg utóbbi esetben jailbreakelni kell a deszkát, majd a Cydia-án keresztül be kell szerezni a 20 dolláros  My Wi illetve, a normal App store-ból a ShutterSnitch alkalmazást 8 usd-ért. Videó tutorial + demo a tovább után! Részletes lépésről-lépésre útmutatók a következő linkeken olvashatóak: itt, itt2 és itt3.